Stap 6: Advocaat

Eerste gesprek

De advocaat adviseert over alle juridische vragen zoals gezag over de kinderen, kinderalimentatie, partneralimentatie en verdeling van de bezittingen. Met de juiste basisinformatie kan hij snel aan de slag.

Wat kunt u verwachten bij een eerste gesprek met de advocaat?

Tijdens een eerste gesprek met de advocaat krijgt u informatie over de zaken die moeten worden geregeld in het kader van een echtscheiding. Zo zal worden besproken welke afspraken er moeten worden gemaakt voor de kinderen. Daarnaast zal een eventuele alimentatieverplichting aan de orde komen. Indien u bent gehuwd op huwelijkse voorwaarden is het belangrijk een kopie hiervan mee te nemen. Tijdens de bespreking kan op grote lijnen al worden aangegeven wat u kunt verwachten in het kader van de afwikkeling van de huwelijkse voorwaarden. Op basis van de door u verstrekte informatie zal daarnaast alvast een plan van aanpak met u worden besproken voor de behandeling van de zaak.

Het volgende Intake-formulier kunt u voorafgaand aan de bespreking invullen en meenemen, zodat u zo snel mogelijk kan worden geadviseerd. Ten slotte dient u voor het eerste gesprek altijd uw ID- bewijs (paspoort of rijbewijs) mee te nemen.

 

Neem contact met ons op

Vragen over stappenplan scheiden?

Heeft u vragen bij het invullen van het 'stappenplan scheiden', stuur dan een
e-mail of bel ons op het nummer:
070 354 70 54.

Ga naar stap...

1. Het huwelijk
2. Kinderen
3. Partneralimentatie
4. Pensioen
5. Scheiden
6. Advocaat